Óvoda és polgármesteri hivatal épületeinek energetikai felújítása
2019-01-23
Kerékpárút fejlesztés Győrteleken
2019-01-23

Európai Uniós támogatásból valósul meg a „Konyhafejlesztés megvalósítása Győrtelek Község Önkormányzatánál” című projekt.

Az Európai Unió 5 110 545 Ft-os támogatást biztosít, a projekt megvalósítására.

A támogatás 95% – os támogatás intenzitású, így az önkormányzatnak 268 983 Ft saját erőt kell biztosítani! 

 A pályázat azonosító száma: VP-6-7.2.1-7.4.1.3-17

A felhívás célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, a lakosság egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátása, a helyi termelők piacra jutásának elősegítése, a helyi alapanyagok felhasználásának támogatása, ezen keresztül a helyi gazdaság fejlesztése.

Ennek érdekében a fejlesztés során az Önkormányzati fenntartású közétkeztetést ellátó intézményi konyha fejlesztése valósul meg új eszközök beszerzésén keresztül.

A Győrtelken található, Önkormányzat által fenntartott közkonyha – mint egyedüli közétkeztetés szolgáltató intézmény – alapvető élelmezési szerepet tölt be a településen. Naponta mintegy 170 fő élelmezését szolgálja, beleértve az iskolát és az óvodát is, így a működésének stabil fenntartása alapvető elvárás.

Műszaki, szakmai tartalom: konyhai gépek, eszközök, bútorok és berendezési tárgyak, hűtők- és komposztáló berendezés beszerzése.

A projekt eredménye: Az új eszközök segítségével egy költséghatékonyabb, tisztább, alacsonyabb fenntartású konyhai működés válik elérhetővé, ami támogatja egyrészt a konyha szolgáltatását igénybe vevők magasabb színvonalú kiszolgálását, másrészt hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz. A fejlesztést követően a konyhai működés stabilan biztosítottá válik, amelynek eredményeképpen minden érintett számára elérhetővé válik a konyha szolgáltatásaként nyújtott napi háromszori étkezés.