Kerékpárút fejlesztés Győrteleken

Konyhafejlesztés
2019-01-23
Orvosi rendelő és Egészségház felújítása
2019-05-08

„Kerékpárút fejlesztés Győrteleken”

TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00013

PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA
kedvezményezett neve: Győrtelek Község Önkormányzata
támogatás összege: 63.000.000 Ft
támogatás mértéke: 100 %
a projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.30

PROJEKT TARTALMÁNAK RÖVID BEMUTATÁSA:

Győrtelek Község Önkormányzata jelen pályázati lehetőséggel élve a 49-es főútba csatlakozó 491. számú másodrendű főút belterületi szakaszán épített gyalog- és kerékpárutat. Ez az útvonal a Tiszabecsi határátkelőhöz csatlakozik. Jelentős teher és személygépjármű forgalma miatt biztosítani szükséges a kerékpárosok és gyalogosok biztonságos közlekedését. A belterületi közút szűk, 6 méteres burkolatszélessége miatt a kerékpárosok közúti forgalomtól történő leválasztása nem volt lehetséges. A közös gyalog- és kerékpárút a 49-es főút mellett meglévő kerékpárúttól indul és halad végig az úttest baloldalán az ingatlanhatárokat követve és a helységnév táblánál csatlakozik a főúthoz.

A projekt célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg a településeken és a települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és az élhető települési környezet kialakításához.

Az önkormányzat vezetősége Győrtelek község kerékpárosbarát településsé tételére törekszik. A beruházással a Tunyogi út is bekapcsolódik a kerékpárút hálózatba. Lehetővé teszi a településen és a szomszédos településről érkezők számára a környezetbarát közlekedési forma használatát. A szemléletformáló akciók segítségével ösztönzi a lakosságot, a szomszéd településekről érkezőket és az átutazókat, hogy a fenntartható közlekedési módokat részesítsék előnyben.

A tervezés és megvalósítás során a közlekedésbiztonsági szempontok kiemelt figyelmet kaptak. A fejlesztés révén a legsebezhetőbb közlekedők, úgymint gyalogosok, kerékpárosok, de mindenekelőtt a gyerekek, idősek és fogyatékkal élők könnyen és biztonságosan használhatják a létesítményt.

 

Kerékpárút építési szerződése (pdf): Letöltés

Megszakítás