A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja

Fűtési szezon veszélyeivel kapcsolatos tájékoztató
2022-11-23
Győrteleki Napsugár Óvoda És Konyha Állás kiírás!
2022-12-12

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja

 

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja elnevezésű emléknapot az erőszak felszámolásáért küzdők 1981. november 25. óta tartják. E napon ölték meg a Mirabal nővéreket – a Dominikai Köztársaság emberjogi aktivistáit – Rafael Trujillo dominikai diktátor parancsára.

A családon belüli erőszakos cselekményekről elmondható, hogy sajnos a mai napig jelentős látencia jellemzi őket. Bár a jelenségnek számos intő jele van és a bántalmazott is sokszor próbál segítséget kérni a helyzetből történő kilábaláshoz, de a felkeresett barátok, ismerősök vagy nem rendelkeznek megfelelő információkkal ahhoz, hogy felismerjék a családon belüli erőszakot vagy kényelmesebbnek tűnik számukra passzivitást mutatni és nem beleavatkozni a család „magánügyeibe”.

kép forrás: internet

Amennyiben bántalmazás áldozata, kérjen segítséget az ingyenesen hívható 06 80/225-225Áldozatsegítő Vonalon, különösen fontos ez, ha gyermeke is veszélyeztetett a cselekmény kapcsán!

 

Ne menjenek el szó nélkül a bűncselekmény mellett, ha kell, akkor az áldozatok védelme érdekében kérjen segítséget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság áldozatvédelmi referenseitől, vagy bűncselekmény esetén hívják a 112-es segélyhívó telefonszámot!

 

Megszakítás